Proficiency Sınavı

Proficiency SınavıPROFICIENCY SINAVI HAKKINDA

Proficiency Sınavı Hakkında Bilgi

1 – Proficiency Sınavı Hazırlık ( Birebir Proficiency Sınavı  Hazırlık )
2 – Proficiency Sınavı Hazırlık ( 4 Kişilik Gruplarla Proficiency Sınavı  Hazırlık )

Proficiency Sınavı için hazırlık eğitimleri vermek amacı ile merkezde kurulan Proficiency Sınavı eğitim birimlerimizde her üniversitenin Proficiency Sınavı için öğrenciler kişiye özel ve özgü birebir yada toplu gruplarla Proficiency Sınavına hazırlanır.

1 – PROFICIENCY SINAVI HAZIRLIK ( BİREBİR PROFICIENCY SINAVI HAZIRLIK ): Proficiency Sınavı için düzenlenen organizasyonlarda yer verilen Proficiency Sınavına hazırlık için, departmanlardaki Proficiency Sınavı hazırlıkları kapsamında geliştirilen eğitim platformlarında yer alan ve  birebir Proficiency sınavı  hazırlık programına katılarak özel ders almak isteyen aday öğrenci, doğal bir biçimde Proficiency sınavı programının yapılacağı ve uygulanacağı gün ve saatleri belirleme ayrıcalığına sahip olur.

Proficiency Sınavına hazırlık etkinliklerindeki Proficiency Sınavı departmanlarında tertip edilen   Proficiency Sınavı isimli seminerlerde,  böylece öğrenci  ders almaktan ötürü günlük yaşamında hiç bir değişiklik yapmadan gereksinimi olan Proficiency sınavı eğitimini öğrenci rahatlıkla alabilir. Zaman kaybı yaşamaz.

Proficiency Sınavı eğitim merkezimizdeki Proficiency Sınavına hazırlık öğretilerinde vede Proficiency Sınavı için yapılan derslerde, kaç ders verilmesi gerektiği, öğrencinin Proficiency sınavına  gireceği üniversitenin yapacağı Proficiency Sınavının  özelliklerine, seviyesine ve almak istediği nota göre düzenlenir.

2 – PROFICIENCY SINAVI HAZIRLIK ( 4 Kişilik Gruplarla  PROFICIENCY SINAVI HAZIRLIK ): Proficiency Sınavı hazırlıklarını tanıtmak amacını güden kampanyalardaki  Proficiency Sınavı eğitimlerinde yer bulan ayrıca Proficiency Sınavı için yapılan hazırlık aşamasında, 4 kişiden oluşturulan aynı üniversite öğrencilerinden kurulmuş gruplara katılarak  sınava hazırlık eğitimi alabilirsiniz.

Proficiency Sınavı için verilen eğitimlerdeki  Proficiency Sınavı için düzenlenen etkinliklerde, grupların 4 kişiden oluşturulması tamamen öğrenci avantajı düşünülerek yapılmış bir düzenlemedir. Böylece, çok az sayıdan kurulu bu gruplarda öğrenciler kalabalık gruplarda pek bulunmayan ” soru sorabilme olanağı ” bulur.

Ayrıca, Proficiency Sınavı hazırlık merkezimizdeki grubun sayısı az olduğundan Proficiency sınavı hazırlık derslerini veren eğitmenler de öğrencilerle hem birebir iletişim kurabilme hemde onlarla teke, tek ilgilenme imkanını bulur ki bu da verilen Proficiency sınavı eğitiminin sonuçlarında olumlu etkiler yaratarak çok daha iyi neticeler elde edilmesine katkı sağlar.

Proficiency (Yeterlik) Sınavı Nedir?

  • Proficiency (Yeterlik) sınavı, üniversitelerin kendi ihtiyaçlarının  gerektirdiği biçimde, kendi bünyelerinde hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.
  • Bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme algısını ölçümlerken  diğer  üniversiteler (İTÜ gibi)  dinleme  bölümünü sınav sistemi içine sokmayabilirler .
  • Proficiency sınavı  TOEFL, IELTS gibi standart kurallara tabi olan bir sınav değil; aksine, kurumsal bir sınav olduğundan her üniversite kendine göre bir yeterlik ister.
  • İTÜ Yeterlik sınavı’na hazırlanmak Boğaziçi yeterlik sınavı’na hazırlanmakla eş değildir ya da YTÜ yeterlik sınavına  hazırlandığınız tekniklerle İTÜ yeterlik sınavı’na hazırlanamazsınız.
  • Şu anda yapılmakta olan yeterlik Proficiency Sınavlarının  önemli bir ortak özelliği bulunmaktadır:
  • YÜKSEK SEVİYEDE OKUDUĞUNU ANLAMA BECERİSİ  ve KELİME BİLGİSİ gerektiren sorulardır.
  • Kurumumuzda Proficiency Sınavına, sınavı tanıyan ve okulunuzun talep ettiği dil gereksinimini bilen tanıyan bir UZMAN HOCA  ile çalışacaksınız.
  •  ( Yeterlik ) Proficiency Sınavı  Nedir sorusunun cevabı özetle girmek istediğiniz üniversitenin sizden istediği İngilizce dil becerisine  sahip olmanızdır.
  • Proficiency sınavına hazırlananların bilmesi gereken en önemli nokta : Proficiency Sınavında yer alan okuma parçaları akademik seviyede olduğundan  yüksek seviyede gramer bilgisi ve akademik seviyede kelime bilgisi okuma parçalarını anlamanın olmazsa olmazıdır.